Begeleider PAO praktijkleertraject kleding maken

Op dinsdag 17 april gaat alweer voor de vijfde keer het PAO praktijkleertraject ‘kleding maken’ van start. Deelnemers leren in 16 weken werken met een naaimachine werken en alle technieken die daar bij komen kijken. Zij zijn uiteindelijk zelfstandig in staat om een patroon tot een kledingstuk te verwerken en een rok, gilet en broek te maken. Wij zoeken voor de donderdagochtenden (10-13 uur) nog een vrijwilliger die deze lessen zou willen begeleiden vanaf 19 april as. (Klik hier voor de volledige vrijwilligersvacature)

Interesse? Mail naar pao[@]askv.nl

Buddy-project

Doe je ook mee aan het buddy-vrijwilligersproject van het ASKV/Steunpunt Vluchtelingen?

Als buddy (vrijwilliger) word je gekoppeld aan één van onze cliënten. Deze koppeling staat open voor cliënten (hierna: deelnemers) die hebben aangegeven graag leuke dingen te willen doen, hun netwerk willen uitbreiden, bij wie geen tot lichte psychische problematiek speelt en wie de Engels of Nederlandse taal redelijk beheerst [tenzij er buddy’s beschikbaar zijn die een andere taal beheersen].

Van buddy’s verwachten wij een open en flexibele houding, een luisterend oor en uiteenlopende interesses. De buddy moet stevig in zijn of haar schoenen staan. Andere voorwaarden voor deelname aan het buddy-project zijn:

  • Minimaal een half jaar betrokken
  • Een keer per twee weken afspreken met ASKV-deelnemer
  • 1 keer kennismakingsgesprek met deelnemer op het ASKV
  • 2 keer bijeenkomst buddy’s en deelnemers op het ASKV
  • 1 keer intervisie met buddy’s op het ASKV

Activiteiten: Je kunt bijvoorbeeld naar een museum gaan, samen gaan sporten, muziek maken of gewoon een kopje thee drinken. Het belangrijkste is dat je het leuk hebt samen en van elkaar kunt leren. Interesse? Vraag het aanmeldformulier aan via buddy[at]askv.nl.

 

Docent Nederlandse les

Twee avonden per week worden er door het ASKV Nederlandse taallessen gegeven. We zoeken docenten die een avond per week aan een vaste groep les willen geven. Er zijn beginners, gevorderden en ver gevorderden groepen. Lees verder Vacature-docent-NT2

Interesse? Mail naar gea[at]askv.nl