5 september 2016

MEDEDELING

Sinds 1 juli 2015 is het ASKV intensief betrokken geweest bij de uitvoering van het Amsterdamse Vreemdelingenloket. Dit loket heeft als doel om één centraal punt in de stad te bieden waar ongedocumenteerden terecht kunnen met allerhande verzoeken omtrent opvang, juridische of maatschappelijke begeleiding, medische kwesties, etc. Hoewel het ASKV de potentiële meerwaarde van een dergelijk loket nog altijd van harte onderschrijft, hebben wij ons helaas genoodzaakt gezien onze betrokkenheid bij de dagelijkse uitvoering te beëindigen.

Het ASKV en de gemeente Amsterdam verschillen te zeer van inzicht over (toekomstplannen voor) de praktische invulling van het loket, de beschikbare voorzieningen voor deze doelgroep en onze organisatorische autonomie in de uitvoering. De gemeente Amsterdam zal het Vreemdelingenloket zelfstandig voortzetten. Het ASKV zal als partner binnen het Amsterdamse Programma Vreemdelingen wel blijven samenwerken met de gemeente, en is te allen tijde beschikbaar om doorverwijzingen vanuit dit gemeentelijk loket te ontvangen.

Om deze reden heropent het ASKV per direct het eigen inloopspreekuur. Ongedocumenteerden kunnen met al hun hulpvragen terecht op ons kantoor aan de Frederik Hendrikstraat 111-c, iedere week op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00. Een overzicht van onze activiteiten en het hulpaanbod is hier terug te vinden.

 

Geplaatst in:

Nieuws