fbpx

16 februari 2018

PAO-logo-RGB-digital

Gezocht: Docent kapperscursus (5 uur per week)
Project Activering Ongedocumenteerden
ASKV / Steunpunt Vluchtelingen

Korte taakomschrijving
Wij zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om een middag per week les te geven binnen het traject kappersvaardigheden van PAO.

Uitgebreide taakomschrijving

Het Project Activering Ongedocumenteerden is een initiatief van het ASKV, met als doel om de toekomstmogelijkheden voor deze doelgroep in en om Amsterdam te vergroten. Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen niet werken en geen vrijwilligerswerk doen. Het ASKV constateert dat ongedocumenteerden zich gedurende dag actief moeten kunnen inzetten om aan hun toekomst te werken om zo weer grip te krijgen op hun dagelijks leven. Het ASKV biedt in samenwerking met partnerorganisaties een pakket van dagactiviteiten, praktijkleerplekken en cursussen waar ongedocumenteerden kunnen werken aan een realistische toekomst.

Tijdens de praktijkleertrajecten wordt circa 2 dagdelen per week de basis van een vak geleerd, waarmee men in het land van herkomst of in Nederland uit de voeten kan. Een van de trajecten die we aanbieden is het traject kappersvaardigheden. Een van de huidige docenten stopt helaas per mei met het lesgeven, dus we zijn per half mei op zoek naar een kappersdocent die de lessen kan verzorgen op donderdagen van 12.00 tot 16.30 uur in Amsterdam West. Naar verwachting duurt de cursus tot het einde van het jaar.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?
Je hebt gedegen inhoudelijke vakkennis op het gebied van kappersvaardigheden en hebt al wat ervaring met lesgeven. Je hebt inlevingsvermogen, maar ook een duidelijk plan wat je de groep wilt bijbrengen in tijdens de cursus en wat daarvoor nodig is. Je bent bereid je minimaal een half jaar lang in te zetten voor het verzorgen van de lessen en je vindt het leuk om te werken met een cultureel diverse doelgroep.

Wat krijg je ervoor terug?
Veel ervaring in het overbrengen van je vakkennis, uitdagend werk met een diverse doelgroep, uitbreiding van je netwerk en veel voldoening doordat je vluchtelingen die niet kunnen studeren toch de basis van een vak kunt leren. Voor lunch wordt gezorgd en er is een vast bedrag per lesdag beschikbaar. Dit is exclusief materiaalkosten.

Werktijden
Donderdagen van 12.00 tot 16.30 uur.
De lessen vinden plaats in Amsterdam West (metrostation Lelylaan).

Meer informatie of solliciteren? Mail PAO@askv.nl of bel 06 407 13599 (Marloes of Arja)
Als je interesse hebt in de functie ontvangen we graag een kort CV en motivatie.

Geplaatst in:

NieuwsVacature

1 reactie on “Gezocht: Kappersdocent voor Project Activering Ongedocumenteerden”

  1. on 21 oktober 2016 schreef Mariëlle stofberg:

    Lijkt mij geweldig om te doen, mijn ervaring is breed naast zelfstandige heb ik pedagogiek gedaan. En ben net klaar met de opleiding mindfulnes en cognitieve therapie, afstand is geen probleem. Voor mij. Hebben jullie interesse in mij hoor ik het graag. Mvg mariëlle stofberg

Reageren

Sorry, you must be logged in to post a comment