25 juli 2017

Het project activering ongedocumenteerden (PAO) van ASKV/Steunpunt Vluchtelingen organiseert op donderdag 7 september tussen 18.00 en 20.00 een publieksbijeenkomst in het Wereldhuis over de basisrechten van ongedocumenteerde vluchtelingen en andere migranten (inclusief maaltijdsoep).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd naar aanleiding van de vele vragen over basisrechten die we afgelopen jaar hebben gekregen vanuit hulporganisaties en particulieren. De bijeenkomst zal ingaan op de basisrechten rondom juridische bijstand, gezondheidszorg, opvang, onderwijs en werk – de juridische facetten waar veel ongedocumenteerde vluchtelingen en migranten dagelijks mee te maken krijgen.

Met deze publieksbijeenkomst hoopt het ASKV-PAO kennis over basisrechten van ongedocumenteerden te verduurzamen. Op deze manier kunnen op den duur meer ongedocumenteerde vluchtelingen en migranten worden bereikt waardoor zij beter in staat zijn gebruik te maken van hun recht en toegang te krijgen op de voorzieningen waar zij recht op hebben.

De cursus is ontwikkeld door Francien de Lange en Arja Oomkens van het ASKV/Steunpunt Vluchtelingen.

Datum: 7 september 2017
Tijd: 18:00 – 20.00 (inclusief maaltijdsoep)
Locatie: de kas van het Wereldhuis (Nieuwe Herengracht 20, Amsterdam)
Aanmelden: pao@askv.nl t.a.v. Arja & Marloes (maximaal 50 zitplaatsen)


N.B. Het ASKV-PAO organiseert de cursus basisrechten naast deze publieksbijeenkomst ook voor ongedocumenteerde vluchtelingen en migranten zelf. Daarnaast biedt het PAO-ASKV de cursus op maat aan bij organisaties die voor en met ongedocumenteerden werken, gebaseerd op de specifieke behoefte van professionals. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marloes of Arja via: 06 40 71 35 99 of pao@askv.nl

Geplaatst in:

Evenementen