7 juni 2016

→ Er zijn weer nieuwe vacatures o.a. Las docent. Lees verder

→ Afgelopen maanden zijn weer drie nieuwe PAO cursussen gestart.

Meubelmaken:
Op 15 april is de cursus meubelmaken van start gegaan, met 6 enthousiaste jonge deelnemers. Tot medio oktober leren zij elke vrijdag de basisvaardigheden op het gebied van houtbewerking en meubelmaken van meubeldocent Nienke. Intensief, maar ook ontzettend leuk en leerzaam.
De eerste opdracht was het maken van een gereedschapskist en daar gingen de deelnemers meteen fanatiek mee aan de slag. Aan het einde van de eerste les stond er op elke werkbank de basisvorm van een gereedschapskist. In de lessen daarop volgde de afwerking en zodoende leren de deelnemers elke week nieuwe technieken. Nog vele opdrachten te gaan!

Kapperscursus:
Maandag 9 mei is de kapperscursus van start gegaan.
10 deelnemers leren in vijf maanden tijd de basis van het kappersvak. De lessen zijn twee keer per week en elke week komt een ander thema aan bod. Niet alleen het knippen, maar ook vlechten, epileren, permanenten, kleuren en nog veel meer andere onderwerpen worden behandeld binnen deze cursus. Daarnaast is er veel aandacht voor wat mensen inspireert en motiveert. In de eerste les zijn de deelnemers begonnen aan een inspiratieboek, dat ze de komende weken en maanden compleet zullen maken.
De animo voor deze cursus was groot, met 25 aanmeldingen en de kans is groot dat we de cursus in het najaar weer gaan aanbieden.

Naaicursus:
Op 22 maart is het eerste PAO Leerwerktraject – de naaicursus – van start gegaan met een enthousiaste groep deelnemers. Tot eind juli leren 12 deelnemers de fijne kneepjes van het kleding naaien van een aantal ervaren docenten en begeleiders. Zo leren zij met een naaimachine te werken en welke technieken daarbij komen kijken.  Uiteindelijk zullen zij zelfstandig een patroon tot een kledingstuk kunnen verwerken. De cursus telt vooral vrouwelijke deelnemers die in de middag tijdens de pauze gezellig met de begeleider kunnen lunchen. De lessen duren 3 uur en daarbij krijgen zij ook ‘huiswerkopdrachten’ die ze op de donderdag onder begeleiding kunnen uitvoeren. De deelnemers hebben nog twee volle maanden te gaan en hopen daarna met een modeshow de resultaten te kunnen presenteren. Een update volgt als die dag bekend is!

Meer over PAO (Project Activering Ongedocumenteerden)

Geplaatst in:

Nieuws