9 mei 2016

Gea Vlasman is coördinator van de Nederlandse lessen bij het ASKV en nam het initiatief om zwemlessen voor onze cliënten te organiseren. Lees hier hoe dat gaat:

“Ruim een half jaar hebben Kadia, Doua, Aissatou en Fatoumata nu zwemles in het AGO-zwembad in Diemen. In het begin viel het allemaal niet mee. Zoveel water om je heen en waar moet je je aan vast houden? Je gezicht in het water duwen, super eng! Van die angst zie je nu niets meer terug. Ze volgen geroutineerd de aanwijzingen van de zwemlerares op en zwemmen zelfs al op de rug. Doua mag volgende week voor het eerst in het diepe. Ze ziet er tegenop, maar tegelijkertijd vindt ze het een hele stap vooruit. De vrouwen wonen verspreid door de hele stad: Nieuw-West, Zuid-Oost en Amsterdam-Noord. Dan is Diemen niet vlakbij. Toch komen ze zo vaak als mogelijk naar de lessen. Die worden gegeven door ‘Live in Control’, een organisatie die betaalbare zwemlessen organiseert voor vrouwen. Voornamelijk allochtone vrouwen, die nog nooit zwemles hebben gehad. Het is fijn dat cliënten van ons nu mee kunnen doen in dit project. Je ziet dat hun zelfvertrouwen groeit. Ook binnen hun netwerk is kunnen zwemmen een bijzonderheid. Ze werken zelf actief mee aan verbetering van hun situatie. Dat is beter dan afwachtend op de bank moet blijven zitten. Of ze na de zomervakantie de lessen nog kunnen blijven volgen is onzeker. Vorig jaar september konden we nog gebruik maken van een staartje subsidie. Vanaf januari (en tot juli) is financiering nog gegarandeerd door particuliere giften. Nu nog afzwemmen…”

Een maand zwemles inclusief reiskosten én badkleding kost  €75,-. Bijdragen aan dit project? Neem contact op met gea@askv.nl.

Geplaatst in:

Nieuws