Basismodule computervaardigheden

In de moderne maatschappij is het van cruciaal belang om op zijn minst de fundamentele computervaardigheden op te doen. Op internet surfen, e-mailen en tekstverwerking zijn de meest basale toepassingen op de computer en lijken voor de gemiddelde Nederlander vanzelfsprekende kennis. Voor veel vluchtelingen is dit echter niet het geval. In de landen van herkomst hebben zij nooit de mogelijkheden gehad om met computers te werken.

Met deze praktijkgerichte cursus leren de ongedocumenteerde cursisten hoe te werken met Windows en maken zij in een relatief korte tijd kennis met met verschillende Microsoft Office programma’s.

In de cursus computervaardigheden leren zij via klassikale lessen over het gebruik van een PC. De volgende programma’s komen aan bod: Windows, Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Ook leren zij over de praktische en theoretische aspecten van computers, netwerken, hardware, software en werkomgeving.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die hun computervaardigheden willen ontwikkelen en is dus zeer geschikt om goed te leren werken met de meest gebruikte software. Daarnaast bieden we najaar 2017 waarschijnlijk een instroomcursus voorafgaand aan de cursus ‘Webdesign’. De basiscursus zal gegeven worden bij en door partnerorganisatie het Wereldhuis.
Een startdatum voor een nieuwe cursus is nog niet bekend.

Meer informatie? Heb je vragen of wil je een aanmeldformulier aanvragen, mail dan naar pao@askv.nl of bel naar onze project telefoon: 06- 407 13 599