15 maart 2019

Het ASKV/Steunpunt Vluchtelingen is op donderdag 21 maart aanwezig bij het festival van de Internationale Dag Tegen Racisme in Pakhuis de Zwijger. Aanvang 19 uur. Wil je ons ontmoeten of andere interessante initiatieven leren kennen, kom dan langs bij de Meet & Greet Markt op de tweede verdieping! Het festival is gratis toegankelijk.

Meer informatie: https://dezwijger.nl/programma/festival-samen-tegen-racisme

23 maart Week tegen Racisme: ‘ Demonstratie ‘Samen tegen racisme’ .
14 uur van de Dam naar de Dokwerker. Meer info: http://21maartcomite.nl

18 maart Week tegen Racisme: Discussieavond bij Pakhuis de Zwijger. https://dezwijger.nl/programma/vlucht-door-europa. Anne van Schaik zit namens ASKV als spreker in het tweede panel van die avond, dat rond 21 uur begint. Leuk als je ook komt. Zie voor de uitnodiging van de meetup:
https://dezwijger.nl/programma/vlucht-door-europa
https://dezwijger.nl/programma/meetup-week-tegen-racisme

Veel van de vluchtelingen die aankomen in Europa, komen uit landen die recent zijn binnengevallen, gebombardeerd, gedestabiliseerd of vervuild, vaak mede door Europese landen en bedrijven. Geeft Europa hierin voorrang aan wapenhandel en economische belangen boven de vluchtelingencrisis en mensenrechtensituaties? Naast de internationale vraagstukken kijken we naar de mensenrechtensituatie in Nederland en Amsterdam wat betreft de positie van ongedocumenteerde vluchtelingen en positie van arbeidsmigranten. Wie komt op voor hun rechten, rondom verblijf en werk? Hun bijdrage aan de lokale economie in Amsterdam is groot, maar tegen welke prijs.

Wat kunnen we doen aan bovenstaande vraagstukken en wat is het belang van zelforganisatie? Een programma met korte presentaties door experts en panelgesprekken met verschillende organisaties actief in Amsterdam.

Geplaatst in:

Evenementen