3 oktober 2015

IMG_6772

Onlangs waren we met twee cliënten die model hebben gestaan voor het Moving People project aanwezig in het Humanity House in Den Haag. Hier vond een presentatie plaats en werd er een expositie geopend van het Moving People project. Naast de de ‘miniaturen’ waren natuurlijk ook in levenden lijve de vluchtelingen aanwezig.

Momenteel zijn er bijna 60 miljoen mensen op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Bijna 60 miljoen verhalen. Verhalen waar niemand op zit te wachten. Of erger nog; mensen waar niemand op zit te wachten.

Daarom lanceren we in september ons guerrilla streetart project Moving People. Duizenden miniatuurbeeldjes verschijnen op meest uiteenlopende plekken in Amsterdam en Den Haag. Op bankjes in het park, op stations, op stoplichten, langs de grachten, op het Artisplein, bij verschillende ministeries…ze duiken overal op!
Hun verhalen zijn na te lezen op de website

Mocht u een ‘miniatuur’ op straat tegen komen. Maak er een foto van en stuur die naar twitter #movingpeople

IMG_6896IMG_6949

IMG_7118IMG_7145

De miniaturen vertegenwoordigen tien echte mensen en hun verhalen. Kleine, tastbare verhalen van de menselijke stemmen achter de eindeloze vluchtelingencijfers in de krantenkoppen. Stories that need to be told, met een kunstzinnige knipoog.

Lees hier de verhalen van de tien vluchtelingen en deel hun verhalen via social media, zodat zoveel mogelijk mensen inzicht krijgen in wat het betekent om te moeten vluchten. #MovingPeople

Bezoek de website

idris-eritrea-1-600x800

Geplaatst in:

Nieuws