10 december 2018

Donderdag 13 december vindt de publieksbijeenkomst plaats met de titel: ‘’Het Amsterdams model voor ongedocumenteerde mensen in 2019: opvang, begeleiding & activering.”

Dit is de eerste keer dat Amsterdamse politici (Bij1, ChristenUnie, DENK, GroenLinks PvdA en SP) in debat zullen gaan over het nieuwe model voor 24-uursopvang ongedocumenteerden, sinds staatssecretaris Harbers bekend maakte een pilot te starten in 5 gemeenten over landelijke vreemdelingen voorzieningen (LVVs), waaronder Amsterdam. Zie ook de reactie van ASKV op het akkoord van het Ministerie van Justitie en Veiligheid  en de VNG over de landelijke vreemdelingenvoorzieningen (LVV’s).

Ons doel is om tijdens deze publieksbijeenkomst enerzijds onze positieve resultaten onder de aandacht te brengen die activiteiten en onderwijs (PAO) afgelopen jaren hebben teweeggebracht en anderzijds de discussie te voeren over de opvang van ongedocumenteerden in Amsterdam in 2019, onder andere door het debat hierover met de gemeenteraadsleden.

Het programma

  • 19:00 – 19:30: Inloop met Eritrese muziek
  • 19:30: Start programma met onder andere het aanbieden van het PAO onderzoeksrapport en een terugkoppeling van de Amsterdamse NGO-monitor, waarin is onderzocht wat de huidige effecten van het Amsterdamse beleid zijn, en wie buiten de boot vallen (samengesteld door ASKV, Wereldhuis, Amsterdam City Rights, Vluchtelingenwerk Amsterdam en Dokters van de Wereld).
  • Daarna vertellen deelnemers over hun ervaring bij het PAO en volgt een modeshow met deelnemers van de trajecten kappersvaardigheden en kleding maken.
  • 20:15: Interactief onderdeel waarin het publiek kan reageren op een aantal stellingen over opvang en begeleiding
  • 20:45: Debat met gemeenteraadsleden over opvang en begeleiding van ongedocumenteerde mensen per 2019
  • 22:00: Borrel met muziek en de mogelijkheid om na te praten over de avond

We horen graag of u bij deze bijeenkomst aanwezig kan zijn. RSVP via aanmelden[at]askv.nl.

Locatie

Verzetsmuseum
Plantage Kerklaan 61
(tegenover Artis, tram 14 stopt om de hoek).

Geplaatst in:

Evenementen