29 september 2015

5 oktober 14.00 – 17.00 uur

In: het LloydHotel Oostelijke handelskade 34 1019 BN Amsterdam

De boot met LHBTI Vluchtelingen op de Gay Pride leverde inspiratie, verbinding, solidariteit, ondersteuning, positiviteit, etc. op. De volle, vrolijke, strijdbare boot was een mooi positief en duidelijk statement en kreeg veel aandacht binnen en buiten de LHBTI community …….

…. en nu …. hoe verder?

Wat te doen met deze energie, deze verbinding?

Een aantal mensen is de afgelopen maanden in gesprek geweest over het vervolg van de boot op 1 augustus en de bijeenkomst in het Lloyd hotel op 29 juli en heeft besloten een vervolgbijeenkomst te plannen om samen te zien waar we nu staan en hoe we verder willen en kunnen.

We hebben een programma opgesteld, opgesplitst in twee delen:

  1. Waar staan we nu juridisch gezien qua procedure voor LHBTI vluchtelingen?
  1. Wat willen we verder met de mensen (met name de LHBTI vluchtelingen zelf), die zich inmiddels rond dit thema verzameld hebben? Het idee is om een netwerkstructuur te vinden, waarmee we elkaar versterken en waar mogelijk en nodig samen optrekken. Verbindingen te maken met aandacht voor de vershillen. Bijvoorbeeld: trainingen ontwikkelen en volgen op gebied van: zelforganisatie, persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling, politieke lobby, etc.

Voor deel 1 hebben we uitgenodigd: Eric Hagenaars over de actuele stand van zaken met betrekking tot asielaanvragen van LHBT-ers.

Voor deel 2 hebben we twee personen uitgenodigd met een vluchtelingen achtergrond om met ons te spreken over hoe zij zich in het maatschappelijke sociale politieke leven in Nederland hebben weten op te werken naar een stevige zichtbare positie.

Via deze uitnodiging vragen we jou: Kijk in je omgeving welke mensen naar jouw idee bij deze bijeenkomst aanwezig zou moeten zijn, vooral vertegenwoordigers, mogelijke initiatiefnemers vanuit de LHBTI vluchtelingengroepen. Dus vooral (potentiele) woordvoerders/ initiatiefnemers/ organisatoren uit de diverse LHBTI vluchtelingengroepen.

De bijeenkomst zal voor een groot deel in het Engels zijn om zoveel mogelijk LHBTI vluchtelingen te kunnen betrekken bij dit vervolg.

Petra Schultz en Tommy Deen (ASKV) Marten Bos (Kleurrijk Roze)

Zie verder

Geplaatst in:

Nieuws