fbpx

11 december 2018

ASKV / Steunpunt Vluchtelingen zoekt per direct een onderzoek student voor ons Project Activiteiten & Onderwijs voor circa 16 uur per week

Voor ongedocumenteerde mensen die gevlucht zijn uit het land van herkomst en niet terug kunnen of durven keren bestaan in Nederland nauwelijks voorzieningen en hun bestaan in de marge maakt hen kwetsbaar voor uitbuiting of misbruik. ASKV / Steunpunt Vluchtelingen steunt deze doelgroep al 30 jaar met huisvesting, juridische en maatschappelijke hulp en ontwikkelingsmogelijkheden. Bovendien werkt het ASKV aan een structurele verbetering van de positie van ongedocumenteerde mensen met campagnes, onderzoek, lobby en acties.

Vacature:

Periode: 6 maanden

Startdatum: z.s.m.

Vergoeding: max. € 100,- per maand

Het Project Activiteiten & Onderwijs (PAO) richt zich op het creëren van ontwikkelingsmogelijkheden voor ongedocumenteerde mensen in en om Amsterdam. Vanwege het verbod op onderwijs en werk voor deze doelgroep staat het leven vaak jaren daadwerkelijk stil. Zonder terug te kunnen of durven keren naar het land van herkomst en zonder toegang tot onderwijs of (vrijwilligers)werk vervallen mensen vaak in het nietsdoen. Het grip op eigen leven en toekomst raakt op deze manier snel verloren. Het PAO biedt mensen de mogelijkheid te werken aan hun toekomst door een combinatie van praktijkleertrajecten en cursussen (zie www.askv.nl/pao voor meer informatie).

Sinds 2017 monitort team-PAO de impact en effecten van het project om op deze manier beter aan te sluiten bij de noden en behoefte van de deelnemers. Per 2019 zijn wij op zoek naar een onderzoek student die ondersteunt bij het uitvoeren en verwerken van het impactonderzoek.

Werkzaamheden
Als onderzoek student bij het PAO werk je nauw samen met de projectcoördinator, een projectmedewerker en een vrijwilliger. Je helpt bij het uitvoeren van het impactonderzoek door interviews af te nemen met de deelnemers van onze cursussen en praktijkleertrajecten – voorafgaand aan het traject en na afloop van het traject. Daarnaast ondersteun je bij het interpreteren van de gegevens en het uitwerken van (tussen)evaluatierapporten.

Functie-eisen:

  • Affiniteit met de doelstellingen van het ASKV
  • Kennis van kwalitatieve en/of kwantitatieve onderzoeksmethoden
  • Zelfstandig
  • Spreekt meerdere talen (naast Nederlands ook vloeiend Engels, derde taal is een pre);
  • Is ten minste zes maanden beschikbaar op vrijdag.

Het ASKV / Steunpunt Vluchtelingen biedt:

  • Prettige werksfeer in kleine organisatie met gemotiveerd team van vaste medewerkers en vrijwilligers;
  • Een uitdagend, leerzaam project waarin je kennis kunt maken met alle aspecten van projectmatig werken en impactonderzoek.

Belangstelling

Een korte motivatie en CV kun je sturen naar pao@askv.nl, ter attentie van Arja Oomkens.
Voor vragen kun je bellen met 06 407 13 599.

Geplaatst in:

Vacature

Sorry, reacties op dit item zijn gesloten.