8 juni 2022

Over ASKV/Steunpunt Vluchtelingen   

ASKV zet zich sinds 1987 voor de belangen van afgewezen vluchtelingen die niet naar hun land kunnen terugkeren. Wij bieden maatschappelijke ondersteuning, juridische begeleiding, opvang, zorg en scholing. Daarnaast zetten wij ons in voor structurele verbetering van hun situatie middels projecten en campagnes.

Het juridisch hulpverleningsteam geeft juridisch advies en begeleidt (uitgeprocedeerde) vluchtelingen bij hun procedure tot het verkrijgen van een verblijfsstatus. Het team beoogt ook sociale voorzieningen te organiseren en sociaaleconomische rechten te verbeteren voor mensen die ongedocumenteerd zijn. 

Taken en verantwoordelijkheden

  • Onderzoek en analyse van juridische dossiers
  • Onderzoeken van aanknopingspunten voor verblijf
  • Het verzamelen van bewijsmateriaal 
  • Het geven van juridisch advies aan mensen die ongedocumenteerd zijn
  • Dossieroverleg met collega’s en advocaten 

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Je bent stressbestendig en kunt grenzen stellen. Je kunt je schriftelijk goed uitdrukken en vindt het leuk om in een team te werken. Kennis van Nederlands recht, bij voorkeur bestuursrecht en vreemdelingenrecht is een pluspunt.

Voor deze vacature is een minimale tijdsinvestering van 8 uur per week vereist. Je neemt minimaal 1 keer per maand deel aan ons juridisch overleg.

Wat krijg je er voor terug?

Druk maar gezellig kantoor. Klein, flexibel en gemotiveerd team dat niet alleen hulp wil bieden, maar ook actief en projectmatig de situatie van mensen zonder papieren wil verbeteren. Daarnaast is het werk zeer afwisselend. 

Heb je interesse? 

Neem dan contact op met Robin van Oene via robin[at]askv.nl  

Geplaatst in:

Vrijwilligerswerk