Cursus vloggen

Bij de cursus videomaken en vloggen leren deelnemers:
– Wat videofilmen en vloggen is en waar het voor gebruikt wordt;
– Hoe een smartfoon gebruikt kan worden om video-opnames te maken;
– Hoe een goed interview te houden;
– Hoe efficiënt en creatief te monteren;
– De technische vaardigheden voor het maken van een videofilm of vlog.

De cursus duurt 6 weken en vindt 2 keer per week plaats.
We hebben de cursus ondertussen al 5 keer georganiseerd, waarvan de laatste versie in voorjaar 2020 online. De volgende cursus start op woensdag 30 september en vindt plaats op woensdag- en vrijdagmiddag bij Buurtwerkplaats West. De cursus zit in principe vol, maar je kunt je nog bij op de wachtlijst laten zetten.
Aanmelden kan sowieso altijd via het aanmeldformulier.

Cursus Programmeren (vervolgtraject cursus webdesign)

Bij het vervolgtraject programmeren leren deelnemers die de cursus webdesign hebben afgerond of zelf al voldoende kennis hebben van o.a. HTML, CSS en Javascript, in 20 lessen dynamische pagina’s te creëren. Programmeren (PHP) is een scripttaal en deelnemers leren tijdens deze cursus hoe zij deze taal moeten typen, hoe zij resultaten uit de database kunnen halen via MySQLi en omgaan met PHPMyAdmin (een web-applicatie waarmee MySQL-databases beheerd kunnen worden).

Aan het einde van de cursus hebben de deelnemers voldoende kennis om zelfstandig de scripttaal te kunnen gebruiken voor het creëren van dynamische en interactieve webpagina’s en hebben zij uitgebreide kennis en mogelijkheden op het gebied van webdesign.

Bij voldoende animo (minimaal 5 deelnemers) organiseren we de programmeer cursus nog in 2020-2021.