Cursus Kleding maken

In deze cursus leren deelnemers de fijne kneepjes van het kleding naaien van een aantal ervaren docenten en begeleiders. Zo leren zij met een naaimachine te werken en welke technieken daarbij komen kijken.  Uiteindelijk zullen zij zelfstandig een patroon tot een kledingstuk kunnen verwerken. Ze beginnen met een speldenkussen en een tas en uiteindelijk maken ze een rok, een giletje en een broek.  De lessen duren 3 uur en daarbij krijgen deelnemers op dinsdag ook ‘huiswerkopdrachten’ die ze op de donderdag onder begeleiding kunnen uitvoeren.

Na de basiscursus kunnen de meest gemotiveerde deelnemers doorgaan met een gevorderden traject, waarbij zij zelf opdrachten en eigen werk uitvoeren onder begeleiding van een aantal vrijwilligers. Dit vervolg traject is een keer per week gedurende 4-6 maanden.

Op dinsdag 3 september 2019 start een nieuwe cursus kleding maken op dinsdag en donderdag (10 – 13 uur) bij Boost in Amsterdam Oost.
Er is al een wachtlijst, maar wellicht komt er nog een plekje vrij. Dus meld je vooral aan.

Voor de gevorderden loopt er een gevorderden traject op de dinsdagmiddagen van 13 tot 15.30 uur op dezelfde locatie. Ook deze start weer in september 2019.

Beide cursussen organiseren we in samenwerking met Boost Amsterdam.

Meer informatie? Heb je vragen of wil je een aanmeldformulier versturen, mail dan naar pao@askv.nl of bel naar onze project telefoon: 06- 407 13 599

IMG_1285grooot b_MG_9840