fbpx

Cursus Kleding maken

In deze cursus leren deelnemers de fijne kneepjes van het kleding naaien van een aantal ervaren docenten en begeleiders. Zo leren zij met een naaimachine te werken en welke technieken daarbij komen kijken.  Uiteindelijk zullen zij zelfstandig een patroon tot een kledingstuk kunnen verwerken. Ze beginnen met een speldenkussen en een tas en uiteindelijk maken ze een rok, een giletje en een broek.  De lessen duren 3 uur en daarbij krijgen deelnemers op dinsdag ook ‘huiswerkopdrachten’ die ze op de donderdag onder begeleiding kunnen uitvoeren.

Na de basiscursus kunnen de meest gemotiveerde deelnemers doorgaan met een gevorderden traject, waarbij zij zelf opdrachten en eigen werk uitvoeren onder begeleiding van een aantal vrijwilligers. Dit vervolg traject is een keer per week gedurende 4-6 maanden.

De volgende cursus kleding maken start waarschijnlijk op dinsdag 29 januari in Amsterdam Oost. Cursusdagen: dinsdag en donderdag van 10.00 tot 13.00 uur.

Voor de gevorderden start in diezelfde periode een gevorderden traject op de dinsdagmiddagen van 13 tot 15.30 uur.

Meer informatie? Heb je vragen of wil je een aanmeldformulier versturen, mail dan naar pao@askv.nl of bel naar onze project telefoon: 06- 407 13 599

IMG_1285grooot b_MG_9840