Cursus EHBO & wegwijs in de zorg

Aanmelden

Cursus EHBO & wegwijs in de zorg

 

In samenwerking met het Rode Kruis bieden wij een cursus EHBO & wegwijs in de zorg aan voor cliënten. De meeste ongedocumenteerden hebben weinig tot geen kennis in het verrichten van eerste hulp. Zo weten velen het alarmnummer niet, maar ook weten zij vaak niet wat te doen wanneer er een ongeval plaatsvind. In deze cursus doen zij in een dagdeel zoveel mogelijk algemene kennis op over eerste hulp bij ongevallen, zoals de stabiele zijligging.

 

Op de tweede cursusdag gaan de trainers van het Rode Kruis dieper in op hoe cliënten effectief gebruik kunnen maken van de gezondheidszorg. Tijdens een groepsgesprek krijgen zij antwoord op veel voorkomende vragen als: ‘Wat zijn mijn rechten zonder zorgverzekering? of ‘Hoe kan ik me voorbereiden om naar de dokter te gaan?’

 

In 2020 en voorjaar 2021 is de cursus vanwege de coronacrisis helaas niet doorgegaan, het is nog niet duidelijk wanneer de cursus opnieuw gegeven wordt. Aanmelden blijft mogelijk. Bij voldoende animo streven we ernaar de cursus in 2022 minimaal 1 keer aan te bieden.

 

Heb je vragen nog vragen? Mail dan naar pao@askv.nl of bel naar onze project telefoon: 06- 40713599.