Kleding maken

Aanmelden

Cursus Kleding maken

>

In deze cursus leren deelnemers de fijne kneepjes van het kleding naaien van een aantal ervaren docenten en begeleiders. Zo leren zij met een naaimachine te werken en welke technieken daarbij komen kijken. Uiteindelijk zullen zij zelfstandig een patroon tot een kledingstuk kunnen verwerken. Ze beginnen met een speldenkussen en een tas en uiteindelijk maken ze een rok, een giletje en een broek. De lessen duren 3 uur en daarbij krijgen deelnemers op dinsdag ook ‘huiswerkopdrachten’ die ze op donderdag onder begeleiding van een docent kunnen uitvoeren.

>

Na de basiscursus kunnen de meest gemotiveerde deelnemers doorgaan met een gevorderden traject, waarbij zij zelf opdrachten en eigen werk uitvoeren onder begeleiding van een aantal vrijwilligers. Dit vervolg traject is één keer per week gedurende 4-6 maanden.

>

Op dinsdag 15 februari start een nieuwe cursus.  De cursus vindt plaats op dinsdag en donderdag (10 – 13 uur) bij Boost in Amsterdam Oost. Daarvoor is al een wachtlijst, maar aanmelden is nog mogelijk.

>

Voor de gevorderden loopt er dan een gevorderden traject op de donderdagmiddagen van 13:00 tot 15:30 uur op dezelfde locatie.

>

Beide cursussen organiseren we in samenwerking met Boost Amsterdam.

>

Heb je vragen nog vragen? Mail dan naar pao@askv.nl of bel naar onze project telefoon: 06- 407 13 599.

>

IMG_1285grooot b_MG_9840