1 augustus 2015

Wat een geweldige, historische dag op de Gay Pride. LHBT-ers uit 25 landen lieten zien dat ze trots zijn om gay te zijn en werden daarbij ondersteund door honderdduizenden mensen langs de grachten van Amsterdam. Openlijk uitkomen voor je geaardheid dat kon vandaag. Maar laten we niet vergeten dat in de meeste landen dit nog lang geen gewone zaak is: ook in Nederland worden LHBT-ers nog steeds gediscrimineerd.

Een mooi teken was dat een Russische en Oekraïense jongen elkaar gevonden hadden en uitbundig samen met een vlag zwaaide: “Laat ons maar president van Rusland en Oekraïne worden. Dan is er snel vrede”.

klein_IMG_6284

 

Zie fotoverslag:

En Facebookverslag:

Fabulous! Tijdens Gay Pride 2015 drijft de allereerste vluchtelingenboot door de Amsterdamse grachten. In samenwerking met Goed Werk en Expreszo vraagt ASKV / Steunpunt Vluchtelingen op deze manier aandacht voor de situatie van homoseksuele vluchtelingen in Nederland. Er is plek voor ongeveer 100 mensen op de boot.

Wereldwijd zijn homoseksuelen het slachtoffer van ernstige schending van hun mensenrechten. In sommige landen staat er zelfs lange gevangenisstraffen of de doodstraf op! Vluchten naar een ander land is vaak de enige mogelijkheid om te overleven. Helaas worden Lesbische, Homoseksuele, Biseksuele en Transgender migranten (kort: LHBT) ook in Nederland vaak niet begrepen of zelfs vijandig bejegend – met vereenzaming, angsten en depressiviteit als gevolg. ASKV ondersteunt hen en biedt begeleiding tijdens hun asielprocedure via ons speciale LHBT-project.

Onder het motto “Share our rights” stappen LHBT-vluchtelingen vol in de spotlight. Bijzonder dapper, want in veel vluchtelingengemeenschappen is hun seksuele geaardheid nog altijd een taboe. Al feestend wijzen we Amsterdam en de wereld op deze onhoudbare situatie, én helpen we deze groep een gezicht te geven.

Dus: zet 1 augustus 2015 alvast met roze stift in je agenda. Dans mee, sta op de kade, trek je mooiste jurk aan of doe een donatie! En ben of ken je zelf een trotse LHBT vluchteling? Meld je dan hier aan!

Logo goedwerk      Logo Expreszo      logo

 

Geplaatst in:

Evenementen