11 oktober 2016

Vorige week liet ik  (Myrte Jansen, communicatiemedewerker ASKV) mijn haar knippen door Hanna en stelde haar een paar vragen over haar ervaringen in de kapperscursus.  

Wie ben je?
Hanna

Waar kom je vandaan?
Uit Eritrea

Hoe lang woon je in Nederland?
3 jaar

Waarom ben je de kapperscursus gaan doen?
In eerste instantie voor mezelf. Ik ben een vrouw, ik wil mijn haar goed kunnen doen. Maar je weet niet wat morgen brengt. Misschien krijg ik papieren. En als ik een diploma kan krijgen zou ik het ook heel leuk vinden om professioneel als kapper te kunnen werken.

Wat heb je geleerd?
Wassen, kammen, vlechten maken, rasta haar, stijl haar en extensions. En nu heb ik jouw haar geknipt!

Hoe was dat?
Ja leuk! Het ging goed. Ik heb geleerd hoe je met een schaar werkt en we hebben ook gewerkt aan hoe je net klanten omgaat. Vragen wat hij / zij met zijn haar wil en een drankje aanbieden enzo. Heel veel leuke dingen.

Wat vind je het leukst?
Vlechten en rastahaar maken. Knippen vond ik ook heel leuk. En we hebben ook geleerd hoe je haar kunt opsteken voor bijvoorbeeld een bruiloft.

Hoe is de groep?
We kennen elkaar al, want met sommige cursisten woon ik samen bij “We are here”. We hebben veel lol samen. Hij (wijst naar klasgenoot) maakt veel grapjes, hij spreekt niet goed Nederlands maar hij zegt wel steeds dingen in het Nederlands tegen ons.

Wat wil je in de toekomst doen?
Misschien een eigen kapperswinkel openen. En dan bel ik jou om je te knippen!

Ik kom zeker!

Ook (gratis!) je haar laten knippen? Elke maandag en donderdag zoeken we modellen! Mail pao@askv.nl of bel 06 – 407 13 599.

Geplaatst in:

Life story