7 september 2016

Vandaag een paar vragen aan Star, docente van de kapperscursus van het Project Activering Ongedocumenteerden.

Waar kom je vandaan?
Engeland

Waarom ben je kapper geworden?
Ik heb altijd een fascinatie voor haar gehad sinds ik een jong meisje was. Ik kom uit een familie van dokters, dus vandaar ik mijn verlangen om voor het menselijk lichaam te zorgen. Ik vind het leuk om met haar en de gezondheid van haar bezig te zijn. En ik maak graag “looks” waarmee mensen zich goed kunnen uiten en waardoor ze zich “zichzedlf” en mooi voelen.

Hoe ben je bij dit project betrokken geraakt?
In mijn Nederlandse lessen waren we aan het oefenen met vacature teksten en mijn docent kwam met deze “echte” vacature naar me toe!

Wat heb je tot nu toe zelf geleerd?
Ik heb inmiddels zoveel ervaring en zoveel geleerd! Ik heb allerlei opleidingen gedaan, gewerkt in Hollywood,  op een school gestudeerd met zwarte studenten, in een “Asian salon” gewerkt, met kinderen,  bij video clips. Ik wil heel graag mijn skills met mensen delen. Ik vind het leuk om creatieve manieren te vinden om mensen iets te leren. Het is een uitdaging om met deze mensen te werken en deze cursus is ook een vorm van “empowerment” voor de cursisten en dat geeft me veel voldoening. We hebben niet veel taal nodig, we lachen en hebben heel veel lol. Het lijkt een positieve invloed op hun leven te hebben. Mijn studenten zijn allemaal echt getalenteerd en leren snel. Als ze doorzetten, denk ik dat ze echt iets kunnen met wat ze hier leren.

 

Heb je nog een bijzondere anekdote?
We hebben veel gewerkt met vlechten en haarextensions, veel meisjes konden dat al, maar nog niet zo goed met Europees haar.

In een van de lessen heb ik een doos met rare dingen meegenomen en de opdracht was om deze dingen te vlechten en er echte kunst mee te maken, om haar en kunst te combineren. Ik wilde deuren voor ze openen. Misschien werk je als haarstylist wel een keer mee aan een modeshow en moet je iets geks of creatiefs verzinnen.  Er kwamen de gekste dingen uit. Een van de cursisten had zichzelf helemaal versierd met alle attributen en liep ermee door de klas. Iedereen moest erg lachen! Het was een leuke manier om nieuwe dingen te doen en aan expressie te werken.

 

Inmiddels zijn de cursisten begonnen met echt knippen. We zijn elke week op zoek naar modellen. Ben je toe aan een knipbeurt? Mail pao@askv.nl en maak een afspraak!

 

Geplaatst in:

Life story