3 april 2020

Ondanks het coronavirus blijven we naar alternatieven zoeken om ons werk voort te zetten. Daarom staat ons cursusaanbod sinds een paar weken online! Mocht u een bijdrage willen leveren aan dit aanbod dan kan dit door een van onze cursussen te sponsoren via onze webshop.

Hierbij een overzicht van wat we tot nu toe hebben gedaan en wat we nog gaan doen:

Wat hebben we tot nu toe gedaan?

 • We zijn een PAO YouTubekanaal gestart. Per thema zetten we filmpjes online, om te leren, sporten, tekenen, dansen en ontspannen. Ook onze eigen docenten zetten regelmatig filmpjes online. Wil je graag lessen volgen via YouTube en heb je daarvoor materiaal nodig, laat het ons weten via pao[at]askv.nl.
 • Alle bestaande PAO-cursisten krijgen online les van onze docenten via Zoom, WhatsApp en YouTube en hebben daarvoor de nodige materialen ontvangen. De meubelmakers werken momenteel aan een nieuw ontwerp, de fietsenmakers hebben een eigen toolkit, de kleding makers werken verder met eigen stoffen en een naaiset en cursisten van de Foundation Academy ontvingen een schrift en een pen voor het volgen van online onderwijs.
 • De groepscursus Plan Your Future en de individuele PSO zijn online. Ze bieden een veilige plek om te praten over angsten en bieden handvatten voor ontspanning.
 • Voor elke cursus bestaat een Whatsapp supportgroep. Zo kunnen PAO-deelnemers gemakkelijk delen hoe zij zich voelen en resultaten delen door een foto te sturen.
 • Het PAO deelde fietsen uit aan de groep mensen die vanuit de winteropvang in Zuid naar Noord moet komen zonder gebruik te maken van het OV. Omdat deze fietsen snel op waren bood Fietswinkel De Snelbinder een aantal extra fietsen aan. Veel dank aan de medewerkers van De Snelbinder!
 • Samen met het Wereldhuis hebben we een activiteitenprogramma samengesteld voor de dagopvang in Noord. Bezoekers kunnen vanaf 10 april via Zoom meedoen aan schilderlessen, yoga en een Nederlands taalcafé en via YouTube films kijken, sporten en Engels oefenen. De lessen worden op een groot scherm geprojecteerd en aanwezigen kunnen ook via hun telefoon meedoen. Team-PAO zorgt ervoor dat alle materialen aanwezig zijn.

Wat gaan we de komende weken doen naast ons huidige cursusaanbod? De laatste ontwikkelingen:

 • De cursus vloggen is online gestart op 8 april en het traject webdesign op 16 april via Zoom. In principe zitten deze cursussen vol, maar neem vooral contact met ons op via pao[at]askv.nl als je meer wilt weten over meedoen met onze online mogelijkheden.
 • Op maandag 6 april is een online Nederlands taalcafé gestart! Vanaf woensdag 22 april beginnen we ook met een online Engels taalcafé.
  Wil je meedoen als cursist of aanmelden als vrijwilliger? Dan horen we het graag! Ook zijn we benieuwd of je liever in het Nederlands of Engels wilt converseren en op welk niveau: absolute beginner (geen voorkennis) of beginner (een beetje voorkennis). Meld je aan of vraag om meer informatie via giulia[at]askv.nl.
 • Ons buddyproject is sinds kort ook online. Zoek je een buddy om 1-op-1 mee te kletsen of je Nederlands mee te oefenen of wil je graag buddy worden? Mail dan naar buddy[at]askv.nl!
 • De individuele psychosociale ondersteuning is een doorlopend traject. Onze docente biedt 1-op-1 ontspanningsoefeningen en ondersteunt bij het omgaan met stress. Er zijn plekken op donderdag om 10 uur en 11 uur, in overleg zijn andere dagen ook mogelijk. Meedoen? Mail naar pao[at]askv.nl

U kunt een bijdrage leveren aan dit project door een cursus te sponsoren via onze webshop.

Geplaatst in:

Nieuws