25 oktober 2023

ASKV zet zich, samen met andere organisaties, in voor de mogelijkheid om een verblijfsvergunning te geven voor mensen in schrijnende situaties. 

Op de site www.doorbreekuitzichtloosheid.nl vind je verhalen van deze mensen. Je maakt kennis met de 25-jarige Ayanle. Hij is in 2015 vanuit Somalië naar Nederland gekomen. Hij leeft in Eindhoven met zijn moeder, broertjes en zusje. Hij zorgt voor hen omdat zijn moeder ziek is. Als hij een verblijfsvergunning krijgt, wil hij een opleiding tot automonteur volgen en dan werk zoeken. 

Ook Magdy vertelt zijn verhaal. Hij is in Nederlands sinds 1989. Hij zet zich al 14 jaar in voor verschillende non-profitorganisaties. Graag wil hij in Nederland blijven werken. Deel deze filmpjes via je socials, schrijf je in om op de hoogte te blijven of doe een donatie. Hartelijk dank! 

Samenwerken voor de toekomst van ongedocumenteerden 

Met onder meer taakgroep vluchtelingen van de Raad voor Kerken en Vluchtelingenwerk, heeft ASKV een plan uitgewerkt om in bijzondere situaties een verblijfsvergunning te kunnen geven. Omdat iemand hier al heel lang is en is geworteld. Of omdat een jongere hier een opleiding heeft gevolgd, ingeburgerd is en graag aan het werk wil. Lees hier meer over ons plan voor de commissie menselijke maat en maatschappelijk belang. 

De coalitie waarmee ASKV actief is rond de verkiezingen heeft een speerpunt gemaakt van deze commissie. We hopen dat na verkiezingen er echt een oplossing zal zijn voor Ayanle, Magdy en de anderen die hier geworteld zijn.