23 december 2022

Foto: Catharina Gerritsen

Beste lezer, 

Allereerst willen we iedereen bedanken die ons volgt, steunt en zich inzet. Ons werk doet er toe en met ons werk maken we een positief verschil voor een grote groep mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Daarom ook direct de vraag: blijf ons ook in 2023 volgen en steunen. Dit kan via een donatie in onze webwinkel waar u dan direct kunt kiezen en zien waar aan u doneert. Bijvoorbeeld een meter stof voor onze naaicursussen of een lesboekenpakket.
U kunt ook via onderstaande ‘Steun ons‘ knop een bedrag aan ons schenken. Want juist in de tijd die er gaat komen hebben we de steun echt nodig. Alvast opnieuw een grote dank daarvoor!
Lees hier meer over onze activiteiten in 2022 onze eindejaarsbrief.

Van deelnemer naar docent
Op een middelbare school in Amsterdam Nieuw-West wacht docent Julia op haar leerlingen, de ASKV-deelnemers van het kapperstraject. Julia’s weg naar het docentschap bij ASKV is een bijzondere. Precies drie jaar geleden stond ze namelijk in hetzelfde lokaal, maar dan als deelnemer. Lees hier het verhaal van Julia. 

ASKV in de media
Pointer en het Parool besteedden aandacht aan het ASKV en onze cliënten naar aanleiding van het WODC rapport over de LVV. Er was aandacht voor de positie van Nederlandse Surinamers in de Volkskrant. En het verhaal van Junius dat illustreert hoe nodig het is dat er weer ruimte komt voor een discretionaire bevoegdheid.

De mooiste glimlach van het MOO
Meneer Kahn woont bij MOO. Hij is een bescheiden man. Onder stress stottert hij een beetje. Hij voegt zich en vraagt nooit wat. Hij spreekt goed Engels en heeft een prachtige glimlach. Hij heeft steeds allerlei gezondheidsklachten. Op een dag blijkt dat hij helemaal niet kan kauwen. Al een jaar niet. Lees hier het verhaal van meneer Kahn.

Personele veranderingen
Per december 2022 wordt Erik Rouw de nieuwe directeur-bestuurder van ASKV/Steunpunt Vluchtelingen. Hij volgt algemeen coördinator Anne van Schaik op, die in oktober haar vertrek aankondigde. Lees hier meer over de veranderingen bij het ASKV.

Stagiaires en vacatures
Het ASKV heeft vacatures voor betaalde functies, stagiaires en vrijwilligers, lees hier verder.

Steun onze strijd voor een menswaardige opvang

Geplaatst in:

Nieuws