25 oktober 2023

Op woensdag 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Een goed moment om aandacht te vragen voor onze missie en speerpunten.

Het ASKV heeft, samen met 25 andere ngo’s, een brief geschreven aan de programmabureaus van de politieke partijen. Zij schrijven de verkiezingsprogramma’s voor deze verkiezingen. In de brief wordt ingegaan op:

  • het belang van voortzetting van de LVV
  • de menselijke maat
  • de opvang voor ongedocumenteerde mensen met psychische problemen
  • oplossingen voor staatlozen
  • alternatieve migratie-routes bijvoorbeeld voor arbeid

Lees hier de brief.

Verschillende partijen hebben met de brief inspiratie opgedaan voor hun (concept)verkiezingsprogramma’s. GL/PvdA, D’66, CU en PvdD hebben zich voor de LVV uitgesproken. VVD is tegen en de BBB wil onderzoeken waar Nederland te soepel een verblijfsvergunning geeft.

Partijen spreken zich uit over ongedocumenteerde mensen

Het zijn ook GL/PvdA, D66, CU en PvdD die zich uitspreken voor een mogelijkheid om in schrijnende situaties uitzonderingen te kunnen maken en toch een verblijfsvergunning te geven. De PvdD richt zich met name op gewortelde jongeren. Bij1 pleit voor een generaal pardon. CU, D66, Bij1 en PvdD spreken zich ook uit voor verbetering van de positie van staatlozen.

Meer informatie over de standpunten van de politieke partijen staat op de site kiesvoorongedocumenteerden.nl Hier vind je ook video’s met verhalen van ongedocumenteerde mensen. Vanaf deze site kun je zelf een brief te sturen aan een politieke partij naar keuze.  

Vandaag op 26 oktober organiseren we met de 25 andere ngo’s in Nieuwspoort in Den Haag een bijeenkomst waarin we de politieke partijen waarin we onze speerpunten verder toe zullen lichten. Houd ook onze socials in de gaten!

Fotocredit: Unsplash/Michael Fousert                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Geplaatst in:

Nieuws