Het Project Activering Ongedocumenteerden (PAO) is een nieuw initiatief van het ASKV, met als doel om de toekomstmogelijkheden voor onze doelgroep in en om Amsterdam te vergroten (download hier de flyer). Uitgeprocedeerde asielzoekers mogen niet werken en geen vrijwilligerswerk doen. Initiatieven van instanties om een ongedocumenteerde de gelegenheid te geven om vrijwilligerswerk te doen stranden vaak omdat de juiste verzekeringen niet geregeld kunnen worden.

  • Op het moment is PAO dringend op zoek naar stoffen voor de cursus Kleding Maken voor gevorderden en modellen voor de kapperscursus voor gevorderden.
    Mocht u ongebruikte stoffen (elk materiaal en motief is welkom) over hebben, dan kunt u deze het beste langsbrengen op dinsdagochtend bij Lola Lik. Mail PAO voor meer informatie of een afspraak: pao@askv.nl.
  • Ook als u graag als model een keer uw haar wil laten knippen, kleuren of stylen door deelnemers aan de PAO kapperscursus (op donderdagmiddagen om 12:30) dan kunt u daarvoor een afspraak maken via bovenstaand mailadres. Uiteraard is uw nieuwe kapsel geheel gratis en gebeurt het knippen onder toezicht van een professional.

Het ASKV constateert dat ongedocumenteerden zich gedurende de dag actief moeten kunnen inzetten om aan hun toekomst te werken. Ook zien we veel ongedocumenteerden die er psychisch zo slecht aan toe zijn dat ze een vorm van begeleiding nodig hebben om weer grip te krijgen op hun dagelijks leven.

Het ASKV wil in samenwerking met partnerorganisaties komen tot een pakket van dagactiviteiten, leerwerkplekken en cursussen waarbinnen ongedocumenteerden kunnen werken aan een realistische toekomst. We zijn ervan overtuigd dat dit nodig is om mensen gezond te maken/houden en ze voor te bereiden op hun toekomst, waar dan ook.

Activerende begeleiding vergroot ons inziens tevens de slagingskans van hulpverleningstrajecten die vanuit het gemeentelijk Programma Vreemdelingen worden opgestart (bijv. psychiatrische behandeling, een terugkeertraject of een nieuwe juridische procedure).

Met grote dank aan…

Het Kansfonds, Projecten in Nederland (PIN) van KNR, het RCOAK, stichting het R.C. Maagdenhuis, stichting Haëlla, Bisdom Haarlem-Amsterdam, het Oranje Fonds, Emmaus Regenboog, ASN Foundation, Stichting Doen en de gemeente Amsterdam financieren dit project. Wij zijn hen bijzonder dankbaar voor hun steun en bijdragen.

Neem voor meer informatie contact op via pao[at]askv.nl.

 

De ASN Bank De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. In Nederland is de ASN Bank sinds 1960 voorloper op het gebied van duurzaam bankieren. De bank is actief op het gebied van beleggen, sparen, betalingsverkeer en duurzame financieringen. De ASN Bank heeft ruim 600.000 klanten en een totaal beheerd vermogen van € 13 miljard. Via de ASN Foundation ondersteunt de ASN Bank projecten over de hele wereld. Het doel van de ASN Foundation is geld beschikbaar te stellen aan organisaties en projecten om duurzame initiatieven mogelijk te maken. De ASN Bank maakt deel uit van SNS Bank N.V. Meer informatie vindt u op www.asnbank.nl of www.asnbank.nl/foundation.