Mensen die ongedocumenteerd zijn leven in Nederland in de marge van de samenleving. Zij kunnen geen aanspraak maken op veel van de voorzieningen die voor mensen mét papieren vanzelfsprekend zijn. Toch weten zij vaak hier een bestaan op te bouwen. Tijdens de ASKV Week van de Vluchteling is op verschillende manieren belicht hoe het is om zonder papieren te leven in Nederland. Alle evenementen van deze week zijn online terug te kijken. Klik op de link bij het desbetreffende evenement om het te bekijken.

AGENDA

Opening ASKV Week van de Vluchteling

6 december, 19:30 - 22:00, De Balie

De ASKV Week van de Vluchteling starten we met een feestelijke opening in De Balie. Tijdens deze opening zullen onder andere de schrijvers Ishmail Kamara en Hafsah Mujalli spreken over hun werk en hun ervaringen als vluchteling en leven zonder papieren. Catharina Gerritsen zal tijdens de avond meer vertellen over de fototentoonstelling die ze voor ASKV heeft gemaakt. Bekijk hier de avond terug.

Middag met storytellers

8 december, 15:00 - 17:00, Framer Framed

In Framer Framed zullen de deelnemers van de  storytelling cursus “Home is a story you carry on your back” van Project Activiteiten Ongedocumenteerden (PAO) volksverhalen uit hun geboorteland vertellen. Tijdens deze avond zullen volksverhalen uit onder andere Niger, Nigeria, Iran en Sint-Eustatius worden verteld. Bekijk hier het evenement terug. 

Debat met raadsleden

9 december, 19:30 - 21:00, De Balie

ASKV organiseert met De Balie een debat met Amsterdamse gemeenteraadsleden over de positie van ongedocumenteerden in de stad. Onderwerpen zijn onder andere het voortbestaan van de Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen (LVV), toegang tot medische zorg en onderwijs voor ongedocumenteerde 18-plussers. Bekijk hier het debat terug. 

Fototentoonstelling in De Balie ​

6 tot 15 februari 2022 in De Balie

Voor ASKV heeft Catharina Gerritsen  portretten gemaakt van mensen die in aanraking zijn gekomen met ASKV. Deze portretten zijn van 6 tot 31 december te zien in het café en ontvangstruimte van De Balie. Elke foto is anders doordat die is bepaald door de wensen van de geportretteerde. Ook heeft elke persoon iets over zichzelf geschreven, wat samen met de foto’s de verscheidenheid aan individuen laat zien. Bovendien presenteert één van de geportretteerde, Zack Tu Nan, een aantal foto’s die zijn blik op Nederland laten zien.