14 juli 2021

2020 was een zwaar jaar voor iedereen. Voor de mensen die ASKV bijstaat – mensen zonder papieren – was 2020 extra zwaar. Ondanks alle obstakels die corona met zich meebracht, heeft ASKV ongedocumenteerden in Amsterdam zo goed mogelijk ondersteund.

Het afgelopen jaar hebben we creatief en flexibel moeten zijn om ondanks corona toch hulpverlening en activiteiten te kunnen blijven aanbieden. Toch was 2020 ook een jaar waarin ASKV nieuwe activiteiten ontwikkelde. Zo ging in maart 2020 een nieuwe afdeling van start die Medisch Opvangproject Ongedocumenteerden Intensief (MOO-Intensief) heet. Hier worden twintig ongedocumenteerden met een zware psychiatrische of somatische diagnose opgevangen.

Ook op het gebied van lobby en campagne heeft ASKV in 2020 niet stilgezeten. Zo hebben wij samen met het Institute on Statelessness and Inclusion en UNHCR Nederland een petitie aangeboden aan Tweede Kamerleden met voorstellen om de wet vaststellingsprocedure staatloosheid te verbeteren. Die wet is inmiddels in behandeling genomen. Daarnaast zijn we in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, samen met maatschappelijke organisaties uit andere LVV-steden, een campagne gestart voor een rechtvaardiger asiel- en migratiebeleid.

Klik op het jaarverslag om het te lezen:

Geplaatst in:

Nieuws