Arrival & Departure
In deze app maak je kennis met de route die asielzoekers af leggen als ze in Nederland aankomen. Het geeft een indruk van aankomst, de asiel procedure en plaatsing in vreemdelingenbewaring. Vluchtelingen vertellen hun verhaal en ook advocaten en hulpverleners komen aan het woord. Lees meer bij Arrival & Departure
Deze app is vooral gemaakt om op de locatie vliegveld Schiphol en het Justitieel Complex Schiphol (JCS) te bekijken.

Solidariteitsroute
Hoe is het om als ongedocumenteerde, zonder geldige verblijfspapieren, te leven in een stad als Amsterdam? Met behulp van deze app wandel je door de binnenstad langs markante plekken, terwijl je verhalen hoort van Amsterdammers die over het algemeen een vrijwel onzichtbaar bestaan leiden in de stad. Beleef de stad als iemand zonder papieren: waar kun je hulp krijgen en hoe overleef je?

Maar maak ook kennis met de solidariteit van de stad en de actiebereidheid van haar inwoners. Mensen die zich in zetten voor kwetsbaren en hard werken voor de verbetering van hun situatie. Neem een kijkje in het werk en de geschiedenis van het ASKV / Steunpunt Vluchtelingen. Schokkend, creatief en ontroerend. Hoe dan ook verhalen die je raken en die de stad op een heel andere manier tot leven brengen.

Paspoort van Amsterdam
In deze app staan vluchtelingenorganisaties en reguliere hulpverlening instanties voor ongedocumenteerden in Amsterdam. Leer meer over de basisrechten van vluchtelingen.

Om gebruik te maken van de app

Download voor Android

En volg de aanwijzingen in de app.