Surinameproject: een verblijfsvergunning voor oud-Nederlandse Surinamers

Een verblijfsvergunning voor oud-Nederlandse Surinamers

In Nederland wonen ongeveer 800 oud-Nederlandse Surinamers zonder geldige verblijfsvergunning. Zij zijn tussen wal en schip geraakt na de onafhankelijkheid van Suriname en hebben nauwelijks rechten. Afgelopen jaar werkte het ministerie van Justitie en Veiligheid aan een speciale regeling voor deze groep, die ervoor zou zorgen dat oud-Nederlandse Surinamers die al langer in Nederland wonen een verblijfsvergunning kunnen krijgen. Door de val van het kabinet is dit plan echter niet doorgegaan. Reden voor het ASKV om samen met advocate Eva Bezem en De Regenboog Groep zelf de handschoen op te pakken.

Hoe het ASKV zich inzet

Op vrijdag 5 april hebben we samen met advocate Eva Bezem voor honderd oud-Nederlandse Surinamers een aanvraag ingediend. Op dit moment wachten we af hoe de IND deze aanvraag gaat beoordelen. Veel is nog onzeker. We weten nog niet wat de uitkomst gaat zijn en hoe lang dit gaat duren.

Onze wens is om voor meer oud-Nederlandse Surinamers een aanvraag in te dienen. We kunnen deze mensen op dit moment op een wachtlijst plaatsen. Om op de wachtlijst te komen moeten zij voldoen aan de volgende twee voorwaarden:  

  • Oud-Nederlandse Surinamer zijn, geboren vóór de onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975;
  • Op dit moment in Nederland wonen zonder geldige verblijfsvergunning.

Contact

Ben jij een oud-Nederlandse Surinamer geboren vóór de onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975 én woon jij op dit moment in Nederland zonder geldige verblijfsvergunning? Neem dan contact met ons op via surinameproject@askv.nl. We kunnen je voor nu op een wachtlijst plaatsen.

Het is belangrijk dat je duidelijk in de mail zet op welke manier je te bereiken bent. We ontvangen graag zowel je telefoonnummer als je e-mailadres.