Geef mensen zonder verblijfsvergunning een toekomst.

Door het Nederlandse migratiebeleid verkeren er mensen in schrijnende situaties. Zij kunnen niet terug naar hun land van herkomst, maar door de huidige wetgeving krijgen ze ook geen status.

Wij willen de uitzichtloosheid doorbreken

  • voor oude, kwetsbare mensen die al tientallen jaren in Nederland zijn, maar geen verblijfsvergunning hebben. Zij zijn hier geworteld.
  • voor jongeren die hier zijn opgeleid en willen werken, maar dat niet mogen omdat ze geen verblijfsvergunning hebben. Ook zij zijn hier geworteld.

We spraken Liana, Laetitia, Ayanle, Junius, Magdy en Barry. Zij vertellen hun verhaal in onderstaande video’s.  Zij zijn lang niet de enige die in zo’n moeilijke situatie verkeren.

Wij adviseren de instelling van een pilot binnen de bestaande LVV voor een beperkte doelgroep en voor een periode van twee jaar. Bij positieve resultaten kan de doelgroep worden uitgebreid met aanvragen buiten de LVV.
Lees hier de brief met voorstellen voor de pilot.

Wij vinden dat deze mensen hun leven moeten terugkrijgen. En een kans om volwaardig deel te worden van onze samenleving. Help je mee? Dat kan door:

 

Deze campagne wordt ondersteund door de volgende organisaties: