Cursus EHBO & wegwijs in de zorg

In samenwerking met het Rode Kruis bieden wij een cursus EHBO & wegwijs in de zorg aan voor cliënten. De meeste ongedocumenteerden hebben weinig tot geen kennis in het verrichten van eerste hulp. Zo weten velen het alarmnummer niet, maar ook weten zij vaak niet wat te doen wanneer er een ongeval plaatsvind. In deze cursus doen zij in een dagdeel zoveel mogelijk algemene kennis op over eerste hulp bij ongevallen, zoals de stabiele zijligging.

Op de tweede cursusdag gaan de trainers van het Rode Kruis dieper in op hoe cliënten effectief gebruik kunnen maken van de gezondheidszorg. Tijdens een groepsgesprek krijgen zij antwoord op veel voorkomende vragen als: ‘Wat zijn mijn rechten zonder zorgverzekering? of ‘Hoe kan ik me voorbereiden om naar de dokter te gaan?’

De cursus van voorjaar 2020 is vanwege de Corona crisis helaas niet doorgegaan, het is nog niet duidelijk wanneer de cursus opnieuw gegeven wordt. Aanmelden blijft mogelijk.

Meer informatie? Heb je vragen of wil je een aanmeldformulier versturen, mail dan naar pao@askv.nl of bel naar onze project telefoon: 06- 407 13 599.