20 juni 2023

Hopelijk staan er vandaag veel mensen stil bij deze groep mensen. Eigenlijk hoop ik dat er meer dan één dag wordt stilgestaan bij deze groep.  

Doordat er een oneerlijke verdeling is in de wereld, door conflicten, armoede en klimaatverandering, is er voor ASKV iedere dag werk aan de winkel. Mensen die ongedocumenteerd zijn proberen wij hier met man en macht een humaan bestaansrecht te geven. Het gaat om mensen op de vlucht en mensen in schrijnende situaties. Die bij de meeste inwoners in ons land onbekend zijn, geen idee hebben wat ze doen of wat ze nodig hebben. 

Wat is het dan fijn dat er zoveel mensen zijn die zich via een organisatie, zoals ASKV of vrijwillig, inzetten voor gevluchte en ongedocumenteerde mensen. Vandaag hoop ik extra dat de dromen uitkomen van deze mensen. Je kind in rust en veiligheid opvoeden. Een eigen dak boven je hoofd. Naar school gaan of werken. Het zijn geen grote dromen. 

Wij kunnen daarbij helpen en u ook. In het kader van de Wereldvluchtelingendag staat ASKV | Steunpunt Vluchtelingen, in samenwerking met Stichting Criminal Minded en Melkweg, vanavond 20 juni stil bij de verhalen en bijdragen van vluchtelingen in onze samenleving. 

Op deze avond staat een groep mensen op het podium die er normaal gesproken niet staan. Nu krijgen ze de kans om met hun kunst (spoken word, muziek, literatuur, expositie, dans) hun verhaal te doen. Iedereen die op het podium staat is vluchteling en kunstenaar. Toegang is gratis, een bijdrage geven mag. Meer informatie vind je hier.

Met vriendelijke groet, 

Erik Rouw, directeur-bestuurder van ASKV | Steunpunt vluchtelingen 

Geplaatst in:

EvenementenNieuws