24 april 2017

Deze week In beeld; Marieke! Marieke is stagiaire bij het maatschappelijk team en drie dagen per week werkzaam bij het ASKV.

Wie ben je?
Ik ben Marieke, 23 jaar en ik studeer sociale geografie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hier woon ik ook.

Hoe ben je bij het ASKV terecht gekomen?
Ik kende via via mensen die hier vorig jaar stage hebben gelopen. En ik wilde mijn onderzoek doen over ongedocumenteerden, dus trok het ASKV mijn aandacht.

Wat doe je bij het ASKV?
Ik ben sinds maart 2017 stagiair bij het maatschappelijk team. Ik doe veel verschillende dingen. Zoals; intakes, cliënten begeleiden, samenwerken met andere organisaties en natuurlijk mijn onderzoek. Mijn onderzoek gaat over hoe mensen zich in Nederland thuis voelen, terwijl zij ongedocumenteerd zijn.

Waarom heb je voor het ASKV gekozen?
Het ASKV is een unieke organisatie binnen Amsterdam en Nederland. Voordat ik hier stage kwam lopen had ik nog nooit gehoord van deze doelgroep.

Wat heb je tot nu toe allemaal geleerd?
Vooral dat ieder verhaal uniek is. Ik heb ook de doelgroep beter leren kennen en ik weet nu hoe ik met hen moet omgaan. Sommige cliënten hebben namelijk heftige dingen meegemaakt in het verleden. Ook heb ik geleerd hoe ik contact kan maken met mensen die weinig tot geen Nederlands of Engels spreken. Dit was in het begin nog wel eens lastig.

Heb je nog een bijzonder verhaal over iets wat je hebt meegemaakt?
In de eerste twee weken van mijn stage moest ik met een cliënt mee naar de Bed Bad Brood om hem daar te plaatsen. Tijdens de rit daar naar toe kreeg de cliënt een paniekaanval toen er een vliegtuig over ons heen vloog. Hij dook weg en kon niet meer stoppen met huilen. Ik ben rustig tegen hem blijven praten om ervoor te zorgen dat hij ook weer rustig zou worden. Dat maakte  wel indruk.

Veel succes nog!

 

Geplaatst in:

Life story